Какво е рак на кожата?

Какво е рак на кожата?

Статия от 2019 г. в BMJ намери няколко недостатъци на наличните приложения за рак на кожата, включително:

 • Липса на тестване за проверка на тяхната ефективност
 • недостиг на експерт Вход при разработването на технологията
 • Проблеми със самата технология

Кожни специалисти или дерматолози цитират опасенията, че приложенията не са точни и могат да доведат до неправилна диагноза или a Забавяне при диагностицирането на рак на кожата.

Това е от особена загриженост при приложения, които предоставят оценка на къртица или я класифицират като нисък или висок риск.

Преглед на Cochrane за 2018 г. разгледа двама Проучвания с 332 кожни лезии, 86 от които са меланоми, след анализ от различни приложения. Проучването установи, че приложенията са пропуснали до 55 меланоми. Приложенията, които изпратиха изображения до дерматолог, също пропуснаха някои от кожните лезии или не успяха да ги анализират.

Има някои проблеми с този преглед. Първо, той изследва само две проучвания с малък номер на извадка. Проучванията също използваха снимки, които лекарите, а не потребителите на приложения, направиха. This can affect both picture quality and accuracy, which ultimately alters the results.

More scientific research will help doctors more clearly determine the accuracy of these apps.

There are, however, some Значителни ползи за редовните напомняния и способността за фотографично проследяване на бенки или промени в кожата. Например, много хора не проверяват редовно кожата си. Също така може да бъде предизвикателство да си спомните как изглеждаше мол миналия месец или преди 6 месеца.

приложенията могат да предоставят ценна информация за подпомагане на съвети от лекар.

Какво е рак на кожата?

Ракът на кожата е анормалният растеж на раковите клетки в кожата. Има няколко различни вида рак на кожата:

 • Плосков клетъчен карцином: този вид рак расте в плоскостите. Тези клетки са в горния слой на кожата, който се хвърля като нови кожни клетки.
 • Базален клетъчен карцином: този тип рак се развива в слоя на базалните клетки, който е в долния слой на The Епидермис. Тези клетки също непрекъснато се разделят, тъй като базалните клетки винаги се движат нагоре, за да заменят плоскоклетъчните клетки, които се проливат.
 • Меланом: Това е рак на клетките, които правят кафяв или тен пигмент, който придава на кожата си цвят.

Научете за плоскоклетъчни и базални клетъчни карциноми тук.

Долната линия

технологията зад приложенията за рак на кожата е обещаваща. Въпреки това, ще са необходими повече изследвания и разработки, преди приложението да замени преживяването и обучението на лекар.

DR. Франк Перна, програмен директор на отдела за контрол на рака и науки за населението в Националния раков институт, предполага, че резултатите от проучването показват, че хората не трябва да разчитат на рак на кожата за откриване на рак.

Той казва: „Изглежда, че изглежда Необходимо е да се направи повече работа за подобряване на тези приложения, но тя продължава.

„В крайна сметка степента, в която подходът за интервенция на приложението дава лоши резултати и евентуално итрогенни ефекти, е емпиричен изследователски въпрос. Когато са включени достатъчно технически подобрения и връзки със стратегиите за промяна на поведението, вярвам, че данните биха били информативни. ”

Засега обаче лекарите и професионалните организации все още препоръчват хората с подозрителен знак или къртица да трябва да трябва Потърсете консултация с лекар или дерматолог за оценка.

 • It / Internet / E-mail
 • Меланом / рак на кожата
 • Личен мониторинг / Носеща технология

Как енергийните напитки влияят на тялото ви в рамките на 24 часа

Миналата година Световната здравна организация приветства енергийните напитки „опасност за общественото здраве“, след като откриха, че консумацията на такива напитки нараства. Сега, инфографика, създадена от уебсайта porceliase.co.uk, твърди, че показва какво точно се случва с тялото в 24 часа след консумация на енергийна напитка.

Създадена с помощта на информация от източници, включително Националната здравна служба на Обединеното кралство ( NHS), Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) и производителя на енергийни напитки Red Bull, инфографиката следва друга, която стана вирусна по-рано този месец, разкривайки как Coca-Cola влияе на тялото в рамките на 1 час след пиенето му.

Тази нова инфографика обаче подробно описва каква енергийна напитка-а именно консерва от Red Bull-прави на тялото за 24-часов период.

Енергийните напитки се предлагат като напитки, които повишават психичните и физическите показатели. Кофеинът е най-често срещаният стимулант в тези напитки, но някои марки съдържат други стимуланти на растителна основа, като Guarana и Ginseng.

Според Администрацията за злоупотреба с вещества и психично здраве (SAMHSA) количеството кофеин в консерва или бутилка енергийна напитка може да варира от 80 mg до над 500 mg. За сравнение, една чаша кафе от 5 унции съдържа около 100 mg кофеин.

Като сода, енергийните напитки също са с високо съдържание на захар. 250 мл консерва от Red Bull, например, съдържа около 27,5 g захар.

Множество проучвания предполагат, че енергийните напитки могат да имат отрицателни последици за здравето. Проучване от 2013 г., отчетено от Medical News днес, например, установи, че енергийните напитки променят сърдечната функция на здравите възрастни, докато друго проучване свързва консумацията на енергийни напитки с други нездравословни поведения, като тютюнопушене.

Но какво точно правят енергийните напитки на тялото, след като ги консумираме?

Захарните катастрофи, спускането на енергия и изтеглянето на кофеин

Според инфографиката кофеинът навлиза в кръвта в рамките на 10 минути след консумацията на енергийна напитка, предизвиквайки повишаване на сърдечната честота и кръвното налягане

През следващите 15-45 минути, нивата на кофеина в пика на кръвта. В резултат на това индивидът ще се почувства по -бдителен и ще изпита подобрена концентрация.

„Кофеинът е хитър лекарство, което временно блокира аденозин [химикал, участващ в това колко уморени се чувстваме] пътища, като ви дава тласък, като същевременно позволява да се чувствате добри“ молекули в мозъка – като допамин – да бъдат да бъдат освободен по -лесно. Чувствате се по -бдителни и се чувствате по -добре в себе си “, заяви научният комуникатор и изследовател на храни д -р Стюарт Фаримонд пред Daily Mail.

Целият кофеин се абсорбира в рамките на 30-50 минути след консумацията на енергийна напитка, според инфографиката, а черният дроб реагира на това, като накисва повече захар в кръвта.

Тази инфографика изобразява какво се случва с тялото след консумация на консерва от енергийна напитка.. Енергийните нива ще започнат да се чувстват ниски и ще настъпи умора.

Ще отнеме около 5-6 часа, за да може тялото да постигне 50% намаление на количеството кофеин в кръвта-известно като " Half-Life ”-и вероятно ще отнеме двойно това време за жените на хапчета за контрол на раждаемостта. Отнема средно 12 часа, за да може тялото да отстрани напълно кофеина от кръвта, въпреки че това зависи от отделните фактори.

„Бременността, увреждането на черния дроб и други лекарства също могат да забавят скоростта, с която кофеинът се елиминира от тялото“, заяви д -р Фаримонд пред Daily Mail. „Важното е, че децата и тийнейджърите имат значително по-дълъг полуживот, което означава, че кофеинът ще остане в кръвта си за по-дълго и на по-високи нива, отколкото за възрастните. Ето защо кофеиновите напитки могат да причинят поведенчески проблеми и проблеми с тревожността при децата. "

Оттеглянето на кофеин може да настъпи 12-24 часа след консумация

Инфографското твърдение, че хората, които редовно консумират енергийни напитки като главоболие, раздразнителност и запек.

Д -р Фаримонд обясни, че симптомите на оттегляне могат да продължат до 9 дни и тежестта зависи от количеството на консумирания кофеин.

За потребителите на редовни енергийни напитки са необходими около 7-12 дни, за да може тялото да се адаптира към редовен прием на кофеин, според инфографиката. Е малко вероятно индивидът да изпита тласък от напитките, след като тялото им свикне с тях.

Въпреки че информацията, предоставена в тази инфографика, не е нова, тя помага да се хвърли светлина защо толкова много проучвания са цитирали здравословните последици от енергийните напитки.

Все пак потреблението на енергийни напитки нараства, в САЩ продажбите на напитките са се увеличили с 60% между 2008 и 2012 г.

Енергийните напитки са особено популярни сред децата и юношите. Миналата година Medical News днес съобщи за проучване на Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC), което установи, че 73% от децата консумират кофеин ежедневно – голяма част от които идват от енергийни напитки и кафе.

 • Биология / биохимия
 • Неврология / невронаука
 • Хранене / диета
 • Разстройства на съня / сън / безсъние

Как упражненията подмладяват клетките, удължават живота

Новите изследвания осигуряват прозорец за това как на клетъчно ниво упражненията могат да подобрят здравето на мускулите и в крайна сметка капацитет за упражнения, който е „най -добрият предсказател за смъртността на смъртността В общата популация. ”

ново проучване, публикувано в списанието Nature Communications, описва как упражненията помагат на тялото да поддържа клетките в мускулите здрави и силни.

„ Дали мускулите е Здравословно или не наистина определя дали цялото тяло е здравословно или не “, казва водещият изследовател проф. Джен Ян от Университета на Вирджиния Медицинско училище в Шарлотсвил.

„ и капацитет за упражнения, главно определен от мускулите Размер и функция “, добавя той,„ е най -добрият предиктор за смъртността в общата популация. “

Според новото проучване упражненията подобряват здравето на мускулите чрез подновяване на клетъчната си мощност: митохондриите. Митохондриите са от решаващо значение за доброто функциониране на нашите тела, както и за цялостното ни здраве и дълголетие.

Тези малки части от клетката превръщат храната, която ядем в енергия. Митохондриите трансформират протеини, мазнини и захари в горивото, което тялото трябва да живее.

И така, как упражненията влияят на митохондриите в мускулите?

упражненията насърчават митофагията при мишки

Отговорът, даден от новото проучване, е чрез „митофагия“. Митофагията описва процеса, чрез който са избрани и отстранени дефектни или дефектни митохондрии, обикновено след период на стрес.

В случай на мускули митофагията допринася за поддържането на скелетния мускул здрав и силен. И да покаже как упражненията предизвикват митофагия, проф. Ян и екип генетично модифицирани мишки, за да носят ген, който помага да се докладват за ефектите на физическата активност.

Този ген се нарича pmitotimer. Това прави митохондриите флуоресцентни, което позволява на изследователите да изучават митофагията in vivo, след като мишките се включиха в 90 минути бягане на бягаща пътека.

три до 12 часа след бягащата сесия, изследователите отбелязват, че митохондриите показват признаци на стрес. След 6 часа те видяха признаци на митофагия.

проф. Ян обяснява ефекта от упражненията върху митохондриите чрез аналогия, която включва проверка на превозното средство, чиято цел е да се отстранят дефектните автомобили от улиците.

„Аеробните упражнения премахва повредените митохондрии в скелетните мускули. Ако го правите многократно, продължавате да премахвате повредените. Имате по -добър мускул с по -добро качество на митохондриите. Почистваме Clunkers, сега градът, The Cell, е пълен със здрави, функционални автомобили. ”

проф. Zhen Yan

Химична реакция при митофагия, идентифицирана

Изследователите също идентифицират молекулния механизъм зад процеса. Тренировката на бягащата пътека като че ли активира киназа, наречена AMPK.

Киназата е ензим, който променя други протеини чрез процес, наречен фосфорилиране. В този биохимичен процес фосфатните групи се добавят към протеини.

Изследователите определят, че при биохимична верижна реакция AMPK задейства друга киназа, наречена ULK1.

проф. Ян продължава аналогията на проверката на превозното средство, казвайки: „Когато [той е включен], ULK1 активира други компоненти в клетката, за да изпълни отстраняването на дисфункционални митохондрии.“

„Това е аналогично на повикване от 911, където теглене Камионът сваля клънкерите. Обаче, казва той, „все още не знаем как се координират тези дейности.“

За да потвърдим тяхното откритие – че ULK1 играе критична роля в митофагията – екипът създаде модел на мишката, липсващ на гена ULK1. Тези мишки също бяха подложени на упражнения за бягаща пътека, но последвалата митофагия беше значително инхибирана.

„мишки, които не бяха в състояние да направят митофагия, не се възползват от упражненията“, обяснява съавторът на проучването Джошуа Дрейк, a докторантура в лабораторията на проф. Ян.

„Въпреки че, от гледна точка на упражненията, те все още успяха да бягат точно до нормалните мишки, те не се възползват метаболично с тренировките“, добавя той.

„Тези открития предоставят директни доказателства за индуцирана от упражнения митофагия и демонстрират значението на сигнализацията на AMPK-ULK1 в скелетния мускул“, заключават авторите.

 • Биология/биохимия
 • Затлъстяване /загуба на тегло /фитнес
 • Спортна медицина /фитнес

Как упражнението казва на мозъка да ограничи апетита

Когато спортуваме, телата ни стават горещи и започваме да се чувстваме зачервени. Но се случва нещо друго: https://harmoniqhealth.com/ апетитите ни намаляват след тренировката. Изследователите се заеха да проучат точно защо и как се случва това.

Дълго време живеех с убеждението, че колкото по -физически бях активен, толкова повече апетитът ми ще се увеличи. Има смисъл, нали?

Със сигурност, бих си помислил, тялото ще изисква замяна на всички изгорени калории по време на джогинг или танци.

Но апетитът ми никога не се е увеличил и всички От очакванията ми бяха напълно грешни.

Проучванията вече показват, че аеробните упражнения – като бягане, колоездене и плуване – всъщност намаляват апетита, като променят нивата на хормоните, които водят до нашето състояние на глад.

Въпреки това, основните биологични механизми, които следователно са задействани и които казват на нашите тела да отделят по -малко от хормоните, които водят глад, остават несигурни.

, но наскоро един изследовател реши За да предприемете стъпки към разбирането какво се случва в тялото след прилична тренировка.

Young-Hwan Jo, от Медицинския колеж в Алберт Айнщайн в Бронкс, Ню Йорк, беше заинтригуван от това как редовният му 45-минутен 45-минутен Бяганията винаги го оставяха да жадува по -малко храна от обикновено.

Той вярваше, че фактът, че телесната топлина се повишава по време на упражнения, може да играе роля в Сигнализиране на мозъка, че апетитът трябва да слезе. Той смяташе, че процесът може да е подобен на това, което се случва в тялото, когато ядем много пикантни храни.

Топлинните усещания по -нисък апетит

Когато ядем храни, които съдържат горещи чили чушки, тялото ни е тялото Температурата изглежда се повишава и апетитът ни намалява. Това е така, защото люти чушки съдържат съединение, наречено „капсаицин“, което взаимодейства със сензорни рецептори (TRPV1 рецептори) в тялото, което води до усещането за горещо и зачервено.

капсаицин Намаляване на апетита, което превърна това съединение в цел на изследване за лечение на отслабване.

След този мислител, Джо се зачуди дали увеличената топлина на тялото, която се усеща след упражнения, може да не стимулира невроните в мозъчните области, отговорни С хомеостазата регулирането на основните телесни процеси, включително храненето.

„Аз съм невролог“, казва Джо, „който изучава хипоталамуса – частта от мозъка, която играе централната роля в регулирането на метаболизма и тегло, „Добавяне:

„ Чудех се дали определени хипоталамични неврони се увеличават температурата и реагира на затопляне, предизвикано от упражнения, като пуска съобщение „Спрете яде!“. “

Contents

Bài viết liên quan