Care este legătura dintre prednison și diabet?

Care este legătura dintre prednison și diabet?

Prednison este un steroid care funcționează într -un mod similar cu cortizolul, pe care glandele suprarenale produc de obicei https://produsrecenzie.top/wortex/ ca răspuns la stres. Steroizii pot afecta modul în care organismul reacționează la insulină, un hormon care controlează nivelul de zahăr din sânge.

Drept urmare, persoanele cu risc de diabet sau au această afecțiune trebuie deja să aplice prudență înainte Luând steroizi.

oamenii folosesc steroizi pentru a trata o gamă largă de afecțiuni, inclusiv tulburări autoimune și probleme legate de inflamație, cum ar fi artrita. Ele funcționează prin reducerea activității imune și a inflamației, astfel încât pot ajuta la prevenirea deteriorării țesuturilor.

În acest articol, explicăm conexiunea dintre prednison și diabet și oferă pași practice pe care o persoană le poate lua pentru a gestiona riscurile.

steroizi și niveluri de zahăr din sânge

Prednison și alți steroizi pot provoca un vârf al nivelului de zahăr din sânge, făcând ficatul rezistent la insulină. Pancreasul produce insulină pentru a controla nivelul de zahăr din sânge.

Diabetul poate rezulta dintr -o defecțiune în modul în care organismul reacționează la insulină sau la o problemă cu producerea de insulină în pancreas.

Când nivelul de zahăr din sânge este ridicat, pancreasul secretă insulina și se deplasează spre ficat.

Sosirea insulinei la ficat declanșează o scădere a cantității de zahăr pe care acest organ o eliberează de obicei pentru a alimenta cu alimentat de obicei pentru alimentarea cu alimente celule. În schimb, zahărul intră în celule direct din fluxul sanguin. Acest proces reduce concentrația generală de zahăr din sânge.

Steroizii pot face ficatul mai puțin sensibil la insulină, deoarece îl determină să continue eliberarea zahărului, chiar dacă pancreasul eliberează și insulină. Această eliberare continuă de zahăr declanșează pancreasul pentru a înceta să producă hormonul.

Dacă acest proces continuă, provoacă rezistență la insulină. Celulele nu mai răspund la insulină, indiferent dacă organismul îl produce sau o persoană îl injectează pentru a controla diabetul.

Medicii se referă la această afecțiune ca diabet indus de steroizi.

steroizi steroizi. -Diabetul indus de zaharat indus de steroizi este similar cu diabetul de tip 2, prin faptul că celulele nu reacționează în mod corespunzător la insulină.

Diabetul este o afecțiune care face ca nivelul de zahăr din sânge să devină constant prea sus. De obicei, două tipuri principale de diabet se dezvoltă:

 • Diabetul de tip 1, în care pancreasul nu reușește să producă insulină
 • diabet de tip 2, în care pancreasul nu reușește să producă suficient Insulina sau celulele nu reacționează la insulina care circulă corpul

diabetul indus de steroizi ar trebui să se rezolve curând după încheierea tratamentului cu steroizi. Diabetul de tip 1 și tip 2, pe de altă parte, sunt afecțiuni pe tot parcursul vieții care necesită un management continuu.

Simptomele diabetului indus de steroizi

Simptomele diabetului indus de steroizi sunt aceleași ca cele de tip 1, tip 2 și diabet gestațional, care afectează unele femei în timpul sarcinii.

includ:

 • gura uscată
 • setea
 • Simțiți -vă obosit
 • Pierderea în greutate neintenționată
 • Urinarea frecventă
 • Viziune încețoșată
 • greață și vărsături
 • Piele uscată, mâncărime
 • Tingling sau pierderea senzației în mâini sau picioare

Unele persoane pot experimenta niveluri ridicate de zahăr din sânge, fără a arăta simptome. Din acest motiv, oamenii ar trebui să își monitorizeze în mod regulat nivelul de zahăr din sânge după ce au început un curs de steroizi.

Tratament pentru diabet indus de steroizi

Ca și în cazul altor tipuri de diabet, o persoană cu steroizi -Diabetul indus ar trebui să facă ajustări ale stilului de viață pentru a -și îmbunătăți controlul zahărului din sânge.

De obicei, zahărul va crește în 1-2 zile de la începerea cursului tratamentului. Dacă o persoană ia steroizi dimineața, glicemia va crește de obicei după -amiaza sau seara.

persoanele care iau steroizi ar trebui să își monitorizeze în mod regulat nivelul de zahăr din sânge și poate fi necesar să ia medicamente orale sau insulină dacă aceste niveluri devin Prea mare.

În general, nivelul de zahăr din sânge ar trebui să revină la nivelurile anterioare la 1-2 zile de la terminarea tratamentului cu steroizi. Cu toate acestea, unele persoane pot dezvolta diabet de tip 2 ca urmare și vor avea nevoie de un tratament adecvat de urmărire cu medicamente orale sau terapie cu insulină.

factori de risc

Riscul de a dezvolta steroizi induși de steroizi Diabetul de tip 2 este cel mai mare la persoanele care iau doze mari de steroizi pe perioade îndelungate.

Alți factori de risc pentru diabetul de tip 2 includ:

 • Având în vârstă de 45 de ani sau mai mult
 • fiind supraponderal
 • Un istoric familial de diabet de tip 2
 • Un istoric personal al diabetului gestațional
 • Toleranța la glucoză afectată

luând steroizi cu diabet

pentru persoanele cu anumite afecțiuni, luarea prednisonului și a altor steroizi vor fi inevitabile. Aceste medicamente pot oferi unei persoane cele mai bune șanse de recuperare sau ameliorare a durerii, chiar dacă au și diabet.

Persoanele cu diabet vor trebui să facă următorii pași înainte de a începe un curs de prednison sau un medicament similar:

face ca medicul să fie conștient de diagnosticul diabetului lor. Uneori, medicul poate fi capabil să prescrie un medicament diferit care nu interferează cu nivelul de zahăr din sânge.

Dacă acest lucru nu este posibil, de multe ori va trebui să facă ajustări la doza prescrisă pentru a menține nivelul de zahăr din sânge în interior Intervalul țintă.

 • Verificați nivelul glicemiei mai des decât de obicei. Experții recomandă să facă acest lucru de patru sau mai multe ori pe zi.
 • Creșteți doza de insulină sau medicamente orale, în funcție de nivelul glicemiei și dacă un medic îl sfătuiește.
 • Monitorizați urina sau sângele cetone.
 • Vedeți imediat un medic dacă nivelul de zahăr din sânge crește prea mare în timp ce luați steroizi, iar doza de insulină sau medicamente orale nu este suficient de ridicată pentru a reduce nivelurile.
 • Purtați glucoză Tabletele, sucul sau bomboanele în orice moment În cazul în care nivelul de zahăr din sânge scad brusc.

Ca persoană reduce treptat doza de steroizi, ar trebui să reducă, de asemenea, doza echivalentă de insulină sau medicamente orale până când se va întoarce la doza inițială. Este important să nu încetați să luați brusc steroizi, deoarece acest lucru poate provoca boli severe.

posibile interacțiuni medicamentoase

Persoanele cu diabet zaharat trebuie să ia medicamente pentru alte afecțiuni. Orice medicament poate crește riscul ca persoana care se confruntă cu interacțiuni dăunătoare medicamentelor, dacă ia și insulină.

cele mai frecvente medicamente orale pe care oamenii le iau pentru diabet sunt numite hipoglicemice orale.

acestea Medicamentele includ:

 • Biguanides, cum ar fi metformina (glucofag)
 • inhibitori alfa-glucozidază, cum ar fi acarboza (glucobay, precose)
 • sulfonilureas, cum ar fi glicitida (micronază, diabeta)
 • meglitinides, cum ar fi Repaglinide (Prandin)
 • tiazolidinediones, cum ar fi rosiglitazonă (Avandia)

toate Dintre aceste medicamente au potențialul de a interacționa cu alte medicamente. Oamenii ar trebui să aibă o precauție suplimentară cu sulfoniluree, metformină și tiazolidinediones, în special atunci când le iau pentru a trata oricare dintre următoarele afecțiuni:

 • Disfuncția hepatică
 • Boala cardiovasculară
 • Boala renală

Medicii ar putea include terapia cu insulină într-un plan de tratament pentru diabetul indus de steroizi dacă un individ nu răspunde la modificările stilului de viață sau la medicamente orale.

Multe medicamente interacționează cu insulina, inclusiv:

 • inhibitori de as
 • Steroizi
 • estrogeni
 • Droguri hipotiroide
 • Inhibitori de monoamină oxidază (maois)
 • niacin
 • contraceptive orale
 • antibiotice sulfa

persoane care au persoane care au Diabetul ar trebui să discute întotdeauna posibile interacțiuni medicamentoase cu medicul lor.

Aflați mai multe despre medicamente pentru diabet făcând clic aici.

Q:

Am trecut de la prednisonul, Și nivelul meu de zahăr din sânge este încă periculos de ridicat. Ce pot face în continuare?

A:

Continuați să vă monitorizați zahărul din sânge de cel puțin patru ori pe zi, să faceți exerciții fizice în mod regulat, să mâncați mese sănătoase, echilibrate și continuați să luați medicamente sau Insulina conform rețetei dvs.

Dacă glicemia dvs. rămâne ridicat mai mult de 2 sau 3 zile după oprirea terapiei cu steroizi, contactați medicul dumneavoastră.

Răspunsurile reprezintă opiniile experților noștri medicali. Tot conținutul este strict informațional și nu ar trebui considerat sfaturi medicale.

 • Farmacie/farmacist

Știri medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică, și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .

Bài viết liên quan